error_outline Uzņēmuma birojs ir atvaļinājumā no 15.12 līdz 15.01
Saņemt īpašu cenu

VECĀS UN JAUNĀS LIETUVIEŠU PROJEKTA MĀJAS

Ja izvēlaties likt logus lietuviešu projekta mājās, tad jāņem vērā, kas ir raksturīgākais šim projektam. Lietuviešu projektam raksturīgas piecstāvu lielpaneļu ēkas ar ģipšbetona starpsienām. Tās celtas XX gadsimta 60. – 70. gados, atrodas mikrorajonos ar plašiem pagalmiem. Ir vecās un jaunās lietuviešu projekta ēkas. To būtiskākā atšķirība: vecajām lietuviešu projekta mājām ir balkoni, jaunajām - lodžijas.

Dzīvokļi šajās mājās ir vieni no vislētākajiem, tādēļ pēc tiem arvien saglabājas stabils pieprasījums, jo ir zemākas vidējās dzīvokļu ekspluatācijas izmaksas. Atšķirībā no citām Rīgā mazāk izplatītām sēriju ēkām šī projekta mājas ir gandrīz katrā rajonā. Āgenskalns un Jugla bija vieni no pirmajiem rajoniem, kur tika izbūvētas lietuviešu projekta mājas. Plānojuma ziņā dzīvokļi šajās mājās ir ļoti kompakti, tomēr dzīvokļu plānojumi visur nav vienādi - iespējamas vairākas variācijas. Ievērojams, pluss ir arī tas, ka lietuviešu projektu mājās trīsistabu dzīvokļiem istabas parasti ir izolētas. Šī iemesla dēļ tieši trīsistabu dzīvokļi lietuviešu projekta mājās ir vispieprasītākie.

Lietuviešu projekta sērijas mājas galvenokārt atrodas Purvciemā, Āgenskalnā, Imantā, Dzirciemā, Bolderājā, Ziepniekkalnā, Vecmīlgrāvī, Sarkandaugavā, Ķengaragā, kā arī Juglā un Botāniskā dārza rajonā.

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.
messenger