error_outline Uzņēmuma birojs ir atvaļinājumā no 15.12 līdz 15.01
Saņemt īpašu cenu

LOGU VEIDI JŪSU MĀJĀS

Parasti izvēlamies taisnstūra plastmasas vai koka logus, tomēr nevajag aizmirst, ka ir arī citi logu veidi, kuri padaru mūsu māju rotaļīgāku un interesantāku. Šoreiz par dažiem no tiem.

Parasti izvēlamies taisnstūra plastmasas vai koka logus, tomēr nevajag aizmirst, ka ir arī citi logu veidi, kuri padaru mūsu māju rotaļīgāku un interesantāku. Šoreiz par dažiem no tiem.

Vērtņu logi atveras kā durvis, parasti vai nu uz sāniem (ar eņģēm kreisajā vai labajā pusē), vai augšup (ar enģēm augšā). Šādi logi parasti ir nelielām mājām un kotedžām. Daudzām pārbūvētām industriālām ēkām raksturīgas metāla vērtnes, kas atveras uz iekšu un uz leju, vai logi, kas turas uz centrālās horizontālās ass.

Bīdāmie logi īpaši ir iecienīti Lielbritānijā, bet tagad arvien biežāk sastopami arī pie mums. Viena ierāmēta stikla sekcija pārslīd pāri otrai, veidojot atvērumu.
Apaļi un ovāli logi
- "okuli" jeb "vēršacu" logi bija raksturīgi 17.gadsimtā un 18. gadsimta sākumā, nereti tos iebūvēja mansardā vai jumtā. Iluminatora stila logus var izmantot interesantas un pat asprātīgas ēkas fasādes veidošanai.
 Slīdlogi - visvienkāršākais slīdlogs ir t.s. patio durvis (par patio sākotnēji dēvēja iekšējo pagalmu zem klajām debesīm), kas ļauj nokļūt dārzā, terasē vai uz jumta. Patio durvis parasti sastāv no liela stikla, kas sadalīts uz pusēm, viena no tām bīdāma pāri otrai.
Ja vides apstākļi to pieļauj, ar mūsdienu tehnoloģijām var panākt, ka stikla siena pilnīgi pazūd (ieslīd zemē tā, ka iekštelpas un ārtelpa saplūst vienotā veselumā).

Nepārtrauktais logs -tā varētu dēvēt logus, kas ārsienā veido vienlaidu joslu, kura dažkārt apliecas ap ēkas stūri. Nepārtraukto logu var iebūvēt vietās, kur ēkas konstrukciju neveido ārējās sienas, bet tērauda vai betona stabi un sijas, kas kalpo par balsta skeletu. Izmantojot modernās tehnoloģijas, no stikla var veidot veselu sienu, tā pārpludinot ēku ar gaismu.

Ass logi - jumta logi slīpumā sastopami daudzos pārbūvētos bēniņos, bet praktiski šādus logus var izmantot jebkur mājoklī. Logs var griezties horizontāli vai vertikāli, vai ap asi, līdzīgi kā garāžas durvīm.

Jumta logi - jumtā iebūvēti logi, kas lieti noder augšējo stāvu vai vienstāva ēku izgaismošanai. Šādi logi ļauj vērot debesis un rada saikni ar dabas apstākļiem.

Iekšējie logi – lai padarīt telpas gaišākas, var izveidot iekšējos logus. Tie gaismu no citiem logiem vai telpām novirza uz tumšākiem stūriem. Iekšējos logus var veidot sienās, durvīs un starpsienās.

Kādus logus izvēlēsies tu, lai tava māja būtu interesanta un oriģināla?

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.
messenger